Cooperativa Giras-sol de Sant Martí

Cooperativa Giras-sol de Sant Martí

Enllaços

Aplicació Aixada
Fòrum

Presentació

PortadaPostado por Aitor 08 jul, 2013 23:47:24
Estem constituïts legalment com a associació, amb el nom d'Associació de Consumidors Gira-Sol de Sant Martí. El febrer de l'any passat(2011) vam començar a organitzar-nos i portem des de l'octubre adquirint productes ecològics.

FUNCIONAMENT

Pel que fa al funcionament de l'associació, es va perfilant a mida que caminem, però per ara es el següent:

- Hem establert una limitació de 25 cistelles. En aquest moment no tenim vacants cistelles, de manera que si us interessa, podríeu entrar a formar part de la llista d'atesa.

- Fins el moment les cistelles estan obligades a formar part d'una comisssió de treball que s'organitza de manera independent i a més a realitzar periòdicament la tasca de repartiment de productes en cistelles el dia de lliurament.

El dia de lliurament dels productes, 3 famílies s'encarreguen de venir un parell d'hores abans per fer les cistelles. A partir d'una hora determinada la resta de famílies passen a recollir la seva cistella. La feina de fer les cistelles és rotativa. Ara ens toca aproximadament cada 5 setmanes, més o menys. El dia de lliurament és el dijous.

La neteja del local la realitzen les mateixes cistelles que fan el repartiment, normalment quan acaben de fer el repartiment, i abans que la gent vingui a recollir els seus productes. Aquestes obligacions per a tots els membres es podrien modificar en algun cas molt específic, però caldria que es parlés la qüestió en assemblea, valorant cada cas.

- Disposem d'un aplicatiu informàtic que permet fer via web les comandes setmanals, les quals es transmeten via mail als proveïdors.

- Els proveïdors disposen de clau del local per deixar les comandes, normalment el mateix dia de repartiment, que és el dijous.

- No tenim previst que hi hagi una comanda mínima setmanal, a no ser que posteriorment, pel funcionament intern veiem que sigui necessari. Fins ara, quan hem trobat algun proveïdor que demana un mínim de comanda, són mínims molt assequibles per al conjunt de cistelles, i si no s’assoleixen no es realitza la comanda.

- Pel que fa als pagaments, hem decidit que cada cistella haurà de tenir sempre actualitzat un dipòsit de diners en el compte de l'associació. El control dels diners que disposa cada cistella es fa a través de la pàgina web i el programa informàtic.